Pater Zrinko imenovan stalnim kapelanom u Policijskoj kapelaniji „Sv. Nikola Biskup“

www.monfortanci.com

Danas, 26. kolovoza s početkom u 11 sati u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice u Zaboku održana je Sv. misa povodom uvođenja u službu stalnog policijskog kapelana za Policijsku upravu krapinsko-zagorsku, pater Zrinko Nikolić.

Misu je u koncelebraciji sa još šest svećenika predvodio p. Jakov Mamić, generalni vikar Vojnog ordinarijata.

Budući da je od osnivanja policijske kapelanije u Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj dušobrižničku službu vodio don Marin Drago Kozić, policijski kapelan Policijske uprave zagrebačke, Dekretom vojnog ordinarija mons. Jure Bogdana, kapelanom poslužiteljem za Policijsku kapelaniju "Sv. Nikole biskupa" u Zaboku, imenovan je vlč. o. Zrinko Nikolić, sa svim pravima i obvezama župnika.

Sveta misa započela je uvodnim pozdravom dosadašnjeg kapelana don Marina Drage Kozića, koji je tom prilikom pozdravio sve prisutne, te policijskom kapelanu poželio mnogo sreće i uspjeha u radu dušobrižništva za djelatnike policijske uprave.

Pred mnoštvom okupljenih djelatnika naše uprave i župljana domaće Župe u svojoj prvoj propovjedi vlč. o Zrinko Nikolić, zahvalio se na iskazanom povjerenju te je istaknuo svoj zadatak i obavezu: „Dolazim među Vas da slavimo Isusa, slavimo sakramente,... da budem poput dobrog pastira koji dobro vodi svoje stado.“